Krijgt men nog een leaseauto door IFRS 16?

Beursgenoteerde bedrijven in Nederland moeten vanaf 2019 alle leasecontracten als schuld op de balans opnemen. Dat werd vorig jaar bekend gemaakt in de publicatie van IFRS 16 van de IASB (International Accounting Standards Board). De gevolgen hiervan gaan verder dan een beetje schuiven met boekhoudposten. CFO's van organisaties die rapporteren volgens deze International Financial Reporting Standards (IFRS) krijgen het druk.» Krijgt men nog een leaseauto door IFRS 16? "Krijgt men nog een leaseauto door IFRS 16?"

De Europese Mobiliteitsweek 2016

De Europese Mobiliteitsweek 2016 is van 16 tot 22 september en is een jaarlijks terugkerend event. In deze week wordt door de EU aandacht gevraagd voor mobiliteit in steden en wordt gebruik van lopen, fietsen, openbaar vervoer en carpoolen aangemoedigd. Door de Europese Commissie is de Europese Mobiliteitsweek 2016 in het leven geroepen voor de promotie van duurzame mobiliteit. Regionale autoriteiten worden» De Europese Mobiliteitsweek 2016 "De Europese Mobiliteitsweek 2016"

Fiscale bijtelling 2017-2020

Autobrief II In Autobrief II, die 12 april 2016 door de Tweede kamer is goedgekeurd, wordt geschetst hoe de fiscale bijtelling 2017 tot 2020 gaat veranderen. Staatsecretaris Wiebes van Financiën heeft getracht om hiermee het stelsel van de fiscale bijtelling eenvoudiger te maken door het aantal bijtellingspercentages terug te dringen. Dit moet volgens hem bijdragen aan een beter milieu en» Fiscale bijtelling 2017-2020 "Fiscale bijtelling 2017-2020"

Negeren afwijkingen kilometerstand desastreus

Regelmatig is er onduidelijkheid in de markt over hoe om te gaan met afwijkingen in kilometerstand in de bewijslast richting de Belastingdienst voor wat betreft fiscale rittenregistratie. Een verkeerde uitleg van het wettelijk kader kan tot financiële nadelige gevolgen leiden. Daarom zetten wij graag de feiten op een rij. Kilometerstand verplicht kalibreren of niet? De Belastingdienst houdt als basis voor» Negeren afwijkingen kilometerstand desastreus "Negeren afwijkingen kilometerstand desastreus"