Eco driving

Eco driving levert 20% besparing op brandstof op

De mobiliteit van uw medewerkers is vaak één van de meest milieubelastende activiteiten. RAM Mobile Data hecht veel waarde aan MVO en heeft daarom een module ontwikkelt in combinatie met haar track-and-trace systeem om aan eco driving, oftewel green driving te doen. U kunt op die manier het rijgedrag van uw medewerkers beter beïnvloeden.

Volgens internationaal onafhankelijk onderzoek levert eco driving circa 10% besparing op brandstofverbruik op, volgens de site van Het Nieuwe Rijden zelfs maximaal 20%. Bent u als organisatie bezorgd om het milieu en wilt u de CO2 uitstoot van uw bedrijfswagens inperken? Dan biedt onze rijgedrag en eco driving module uitkomst!

Meten rijgedrag medewerkers

Met onze eco driving module brengt u het rijgedrag van uw medewerkers in kaart. U krijgt duidelijk inzicht in hoe de bestuurders omgaan met de bedrijfswagens, denk aan:

  • te hard rijden
  • te hard door de bochten gaan
  • te hard afremmen
  • te lang hun voertuig stationair laten draaien

Niet optimaal rijgedrag heeft veel nadelen. Het brandstofverbruik ligt hoger, dus ook de milieubelasting. Daarnaast is het schadelijk voor het imago als er roekeloos wordt gereden met auto’s waar de bedrijfsnaam op staat.

Meer grip op weggedrag en minder onderhoud

Door aan eco driving te doen heeft u meer grip op het weggedrag van uw bestuurders en heeft u de mogelijkheid om uw car-policy hierop aan te passen. Door de verschillende rapportage mogelijkheden, kunt u iedereen op de hoogte houden van zijn of haar rijgedrag. Eco driving levert dus niet enkel een besparing op in brandstof maar door het aanpassen van het rijgedrag, gaan ook de kosten van reparatie, onderhoud en banden aanzienlijk omlaag.

> Lees meer over onze klant Sherpa en hoe zij onze eco driving module succesvol inzetten